Vienna Insurance Group інвестувала в австрійську біотехнологічну компанію Apeiron Biologics AG, яка зараз працює над препаратом для лікування COVID-19. Йозеф Пеннінгер брав участь у розробці препарату, який вводився групі пацієнтів із COVID-19 у рамках загальноєвропейського клінічного випробування.

Компанія Apeiron, що розташована у Відні, спеціалізується на розробці нових методів імунотерапій проти раку та медикаментів для лікування респіраторних захворювань. У зв’язку з поширенням пандемії COVID-19 компанія зосередилась на розробці препарату для боротьби із захворюванням. Співпрацюючи з Apeiron, VIG прагне стати частиною всесвітньої боротьби з COVID-19, що, в свою чергу, дасть їй можливість втілити обов'язки соціально відповідальної Групи. «Як для страховика, наше основне завдання – захистити людей від ризиків. У нинішній ситуації здоров’я стало центром уваги, тому найголовнішим пріоритетом страхових компаній є збереження здоров’я, а також профілактика захворювань. Інвестиції в Apeiron ми розглядаємо як значущий, довгостроковий варіант, адже він дозволяє нам реалізувати нашу основну місію – "захищати важливе" і при цьому пам’ятати про свої економічні цілі», - прокоментувала генеральний директор Елізабет Штадлер. У рамках програми управління Agenda 2020 Група вже впровадила заходи, спрямовані на зміцнення здоров'я та добробуту, активізуючи свою діяльність у сегменті медичного страхування. Придбання пакету акцій Apeiron в ході збільшення капіталу є важливим кроком, що повністю відповідає загальній стратегії Групи.

Нинішнє клінічне випробування фази ІІ вакцини проти COVID-19, що розроблена компанією Apeiron, ґрунтується на результатах досліджень вірусу SARS. Препарат APN01 був винайдений командою дослідника Йозефа Пеннінгера у відповідь на перший спалах SARS в 2003 році як лікування гострого ураження легень та респіраторного синдрому; останнє є основною причиною смерті у випадках COVID-19. В даний час препарат проходить тестування в Австрії та ряді інших європейських країн у рамках клінічного випробування.

APN01 імітує рецептор ACE2, який вірус SARS використовує для зараження клітин, і це зупиняє зв'язування вірусу з ними. Завдяки подвійному механізму препарат також захищає легеневу тканину від інфекцій, викликаних вірусом. Зараз препарат проходить випробування в Австрії та ряді інших європейських країн в рамках клінічного випробування і призначається початковій групі пацієнтів з COVID-19.

«APN01 – один з небагатьох підходів до терапії коронавірусу та один із найсучасніших препаратів для лікування COVID-19. Якщо результати клінічного випробування будуть позитивними, то, можливо, вдасться здійснити затвердження в Європі та швидко вивести препарат на ринок. Ось чому ми раді вітати Vienna Insurance Group в якості основного інвестора для збільшення нашого капіталу. Ми дуже вдячні за їх підтримку та внесок у стримування поширення пандемії коронавірусу», - сказав Пітер Левелін-Девіс, генеральний директор компанії Apeiron Biologics AG.

«У співпраці з іншими дослідниками наша лабораторія надала перші in vivo докази того, що білок ACE2 є ключовим рецептором для SARS-CoV-2, а також має потенціал для захисту легень. Мені дуже приємно, що потенційне використання APN01 (розчинного білка АСЕ2 людини) для лікування пацієнтів із COVID-19 досліджується саме клінічними випробуваннями, базуючись на наших десятилітніх дослідженнях та розробках. Інвестиції Vienna Insurance Group зіграють істотну роль у подальшому розвитку цього препарату, а також підтримають наші вирішальні зусилля щодо пошуку ефективних методів лікування в боротьбі з COVID-19», - пояснив професор Йозеф Пеннінгер, засновник та член наглядової ради Apeiron, який також є професором університету Британської Колумбії.

Контакт-центр для дзвінків на території України:
0 800 501 486
цілодобово, безкоштовно
Медичний асистанс для дзвінків на території України:
0 800 212 303
цілодобово, безкоштовно
Контакт-центр для дзвінків з-за кордону:
+38 044 364 20 63
цілодобово, тарифікація згідно з тарифами операторів
Головний офіс
вул. Глибочицька, 44, м. Київ, 04050, Україна
Телефон: +380 44 207 72 72 (багатоканальний)
E-mail: reception@kniazha.ua
Пн-пт: 08:30-17:30, перерва: 13:00-14:00
Центр продажів пн-пт: 08:30-18:00
Сб, нд: - вихідний
×
Надіслати резюме
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
Неверный ввод
×
Надіслати запит
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
* Обов’язкові поля
Неверный ввод
×
Ми збираємо cookies на цій сторінці, щоб надати вам кращий сервіс.