Щовечора ми повертаємося додому, де нам добре і спокійно. Невелика тиха студія, величезна квартира з непосидючими дітьми або приватний будинок далеко від міської метушні – житло у всіх різне. Але у будь-якому випадку його господар вкладає чимало коштів, сил і часу в те, щоб зробити свій дім затишним і комфортним. І тому захист нерухомість набуває особливої важливості в очах її власника. Тож як забезпечити її в найбільш повному обсязі? Для цього існують відповідні програми страхування житла.

Надійне страхування квартири чи будинку та майна

Яке майно може бути застраховано?

Умови майнових страхових продуктів різних компаній можуть відрізнятися. Але в цілому, коли мова йде про страхування житла, його умовно ділять на кілька частин, які можна застрахувати окремо або разом. Про них ми поговоримо далі.

  • Несуча конструкція і внутрішній ремонт
Це основа будь-якої програми страхування нерухомого майна. І хоча деякі компанії готові страхувати ці два компоненти житла окремо, ми навмисне їх помістили в один пункт нашого продукту "Житловий експрес". Так як страхування лише однієї конструкції (стін, вікон, перекриття та інженерних комунікацій, що знаходяться в них) – явище рідкісне і недоцільне. Зазвичай конструкцію страхують разом із ремонтом (чистове покриття стін / підлоги / стелі, внутрішні двері, сантехніка, розетки, вбудовані освітлювальні прилади і т. д.). Тільки згадайте, скільки зусиль ви доклали до ремонту своєї квартири або будинку. Майнових ризиків, які здатні пошкодити саме внутрішню обробку житла набагато більше тих, які небезпечні для цілісності несучої конструкції.
  • Домашнє майно
А як же меблі і побутова техніка? Резонне питання. Такого роду майно – ще один компонент страхування житла. Сюди ж належать стаціонарні комп'ютери, телевізори, килими, штори та інші елементи декору. Для них небезпечні не тільки пожежа або повінь. Протиправні дії третіх осіб, а саме крадіжка зі зломом – один з найпоширеніших ризиків, від яких ви можете застрахувати своє майно.
  • Господарські будівлі
У разі страхування приватного будинку у вас є можливість також захистити капітальні господарські будівлі, які знаходяться на вашій земельній ділянці. До них належать сараї, гаражі, літні кухні, паркани. Головна вимога – вони повинні мати фундамент.
  • Відповідальність перед третіми особами

Це дуже цінна опція страхування квартири. Навіть якщо вам ніколи не доводилося відшкодовувати збитки, завдані ремонту сусідів, в результаті прориву вашого водопроводу, про такі історії ви напевно чули. Особливо актуальна ця страховка в новобудовах. Так як випадки затоплення водою в перші роки після введення в експлуатацію будинку на фоні постійних ремонтів – звичайна справа. А ось пошкодження сусідської квартири в результаті пожежі – більш рідкісне явище, але набагато більш руйнівне і фінансово важке. Тому страхування відповідальності перед третіми особами – актуальний страховий продукт.

Список предметів майна, за які страхова не заплатить

До таких належать ювелірні вироби, хутро, картини, цінні папери, рукописи, готівка, банківські чеки, ноутбуки, планшети, фотоапарати, мобільні телефони, одяг, продовольчі та непродовольчі товари, зброя, тварини, рослини, носії інформації і т. д. Повний список виключень ви завжди можете запитати у страхової компанії. Бажано це зробити до моменту укладення договору.

Як правильно укласти договір страхування?

Відповідь на це питання залежить від двох важливих моментів:

  1. Страхова компанія повинна бути надійною, адже від цього залежить швидкість і обсяг відшкодування при настанні страхового випадку.
  2. Умови договору страхування повинні повністю задовольняти ваш запит.

Вирішити перше питання можна, вивчивши рейтинги страхових компаній і відгуки клієнтів. А для вирішення другого ми розглянемо можливі ризики і процес ціноутворення страхового поліса.

Визначення можливих ризиків

  • Вогневі ризики (удар блискавки, пожежа).
  • Водні ризики (затоплення в результаті дефектів водопроводу, каналізації, протипожежної системи).
  • Транспортні ризики (падіння літальних апаратів, їх вантажу, палива, або наїзд транспорту на застрахований об'єкт).
  • Протиправні дії третіх осіб (грабіж зі зломом, вандалізм, підпал).
  • Стихійні лиха (землетрус, буря, шквал, град, повінь та ін.).

Страховий захист від протиправних дій третіх осіб

Скільки коштує страхування нерухомості?

Основний фактор, який впливає на формування ціни страхування нерухомості – розмір страхової суми. Клієнт може самостійно вибирати його в рамках запропонованих варіантів. Наприклад, страхова сума на квартиру з внутрішньою обробкою може коливатися від 15 тис до 800 тис грн. Як правило, вибирається сума, яка відповідає найбільш імовірним середнім збитків. Вона не може перевищувати ринкової вартості застрахованого майна. Якщо при виникненні страхового випадку представник страхової компанії засумнівається в заявленій вартості майна, він має право запросити незалежного оцінювача. В середньому, страхування нерухомості обходиться в 0,3-0,35% від її ринкової вартості.

Як отримати страхову виплату?

  • Дії при настанні страхового випадку
  1. Повідомити страхову компанію про страховий випадок за номером телефону протягом 24 годин після його настання.
  2. Протягом 3-х робочих днів після настання страхового випадку повідомити в письмовому вигляді про подію (лист, факс).
  3. Вжити всіх можливих заходів щодо збереження застрахованого майна та зменшення збитків, але при цьому уникати дій, які могли б змінити стан місця події.
  4. Повідомити про випадок до компетентних органів (ЖЕК, поліція).
  5. Надати страховику можливість провести огляд.
  • Документи для отримання виплати
Крім письмових заяв і документів, що підтверджують особу страхувальника, необхідно надати технічний паспорт на нерухомість, довідку з компетентних органів, перелік пошкоджень, рішення експерта, документ, що підтверджує майновий інтерес страхувальника та інші документи, які страховик має право вимагати на свій розсуд.
  • Терміни виплати відшкодування

У різних страхових компаніях терміни можуть сильно відрізнятися. Розраховуйте мінімум на місяць. І обов'язково уточнюйте це питання до підписання договору страхування.

Впевнені, що тепер тема страхування нерухомості стала для вас зрозумілою, а її вигода очевидною. Залишилося вирішити, в якому обсязі ви бажаєте застрахувати своє майно і на яку суму. А також вибрати надійну компанію, якій ви довірите захист своїх майнових інтересів.

Контакт-центр для дзвінків на території України:
0 800 501 486
цілодобово, безкоштовно
Медичний асистанс для дзвінків на території України:
0 800 212 303
цілодобово, безкоштовно
Контакт-центр для дзвінків з-за кордону:
+38 044 364 20 63
цілодобово, тарифікація згідно з тарифами операторів
Головний офіс
вул. Глибочицька, 44, м. Київ, 04050, Україна
Телефон: +380 44 207 72 72 (багатоканальний)
E-mail: reception@kniazha.ua
Пн-пт: 08:30-17:30, перерва: 13:00-14:00
Центр продажів пн-пт: 08:30-18:00
Сб, нд: - вихідний
×
Надіслати резюме
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
Неверный ввод
×
Надіслати запит
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
* Обов’язкові поля
Неверный ввод
×
Ми збираємо cookies на цій сторінці, щоб надати вам кращий сервіс.