Вагомі результати, незважаючи на вплив COVID-19

  • Об'єм зібраних премій збільшився на 2,4% до 5,6 млрд. євро
  • Прибуток до оподаткування становить 201,2 млн. євро
  • Комбінований коефіцієнт покращено до 95,5%
  • Коефіцієнт платоспроможності (Solvency ratio) становить 183,1% станом на 30 червня 2020-го року

Вієнна Іншуранс Груп (Wiener Versicherung Gruppe) досягла вагомих результатів у першій половині 2020-го року, незважаючи на триваючу пандемію COVID-19. «Незважаючи на виняткову ситуацію, в якій опинився світ через COVID-19, ми досягли збільшення премій, поліпшеного комбінованого коефіцієнта завдяки зменшенню збитковості. Ми отримали солідний фінансовий результат, який до оподаткування становить трохи більше 200 мільйонів євро. Я вважаю, що наш потужний капітал та вражаючі активи нашого балансу за 2019-й рік, а також послідовне продовження «Програми розвитку на 2020-й рік» є дуже гарною основою для того, щоб ми мали змогу вирішувати виклики, що стоять перед нами. Великі інвестиції, зроблені нами в діджиталізацію, особливо окупились у цьому відношенні. Ми гарно позиціонуємо себе для успішного продовження нашої бізнес діяльності. Тим не менше, через існуючу пандемію, ми маємо бути готові до подальшого негативного впливу зовнішніх чинників як мінімум до кінця 2020-го року. Через постійну невизначеність у всьому світі, на даний момент неможливо визначити перспективи для бізнесу на кінець року », - пояснила генеральний директор Елізабет Штадлер.

Ріст премій особливо в ризиковому страхуванні

На обсяг премій сильно вплинули різні правила ізоляції на ринках ВІГ, що спричинило значне зменшення появи нових клієнтів, особливо у другому кварталі. У той же час можна було помітити, що на наступній фазі послаблення, премії поверталися до рівня, подібного до початку пандемії COVID-19 на деяких ринках. Широке розмаїття Групи та потужний початок 2020-го року є причиною збільшення обсягу премій в розмірі 5577,4 млн. євро в першій половині 2020-го року, що становить 2,4% приросту до попереднього року. Страхування майна та страхування від нещасних випадків зафіксувало особливо значне збільшення премій на 7% за рахунок внесків таких країн, як Польща, Румунія, Словаччина та Австрія. Медичне страхування також показало ріст премій на 2,6%. Автомобільне страхування, на яке особливо вплинули обмеження COVID-19 та обмеження на поїздки, залишалося стабільним з обсягом премій на тому ж рівні, що і в попередньому році. Премії першого року зі страхування життя показали приріст на 0,7%, в той час як повторні платежі знизились на стільки ж.

Результати під впливом COVID-19

Фінансовий результат (включаючи результат від консолідованих акціонерних компаній) склав
388 млн. євро у першій половині 2020-го р., що на 8,3% менше попереднього року. Результат до оподаткування у розмірі 201,2 млн. євро був на 21,8% нижчим, ніж у попередньому році.

Покращений комбінований коефіцієнт завдяки зменшенню збитковості

Комбінований коефіцієнт Групи в 95,5% був на 0,9 процентних пунктів нижчим, ніж у попередньому році. Значне покращення відбулося завдяки зменшенню збитковості під час періодів ізоляції. Орієнтуючись на збільшення збитковості з літнього періоду, зростання збитків, як очікується, знову нормалізується у другій половині 2020-го року.

Послідовне впровадження «Програми розвитку на 2020-й рік» з 2017 року

«Програма розвитку на 2020-й рік» зосереджена на тих темах, які забезпечать майбутню життєздатність Групи та оптимізують бізнес-модель з точки зору економічної ефективності. Впровадження багатьох обраних заходів продовжується під час пандемії COVID-19, зосереджуючись на нових ініціативах з діджиталізації. "Інтернет-послуги та діджиталізація показали нове динамічне зростання з початку пандемії COVID-19", - пояснила пані Елізабет Штадлер. У Польщі інтернет-продажі були найбільш швидкозростаючим каналом продажів в першій половині 2020-го року, збільшившись на 94% у порівнянні з попереднім роком. Нові онлайн-сервіси для врегулювання страхових випадків впроваджені, наприклад, у Румунії та Болгарії.

Стартапи, орієнтовані на медичні послуги

«Медичні послуги також стали більш важливими для людей. Тому, ми звернули свою увагу на нові цифрові медичні послуги в першій половині 2020-го року », - додала пані Штадлер. Наприклад, Wiener Stadtische розширила свої послуги за допомогою інтернет-додатку медичних послуг та ініціювала платформу #stayhealthy, що надає безкоштовні послуги, а страхова компанія Baltic VIG BTA Baltic запустила інтернет-додаток для медичного страхування. Плануються і подальші послуги у галузі медичного облуговування, наразі розглядаються питання співпраці та потенційні заявки. З цією метою використовується наше партнерство з інноваційною платформою Кремнієвої долини Plug and Play Tech Center. Вієнна Іншуранс Груп разом з Wiener Stadtische є партнерами-засновниками з осені 2019-го року. “Протягом лише півроку відбулись особисті бесіди з більш ніж 40-а попередньо відібраних керівників стартапів. Десять стартапів вже демонструють потенціал для співпраці з нашими страховими компаніями і зараз вони детальніше аналізуються», - заявила пані Штадлер.

Запропонована виплата дивідендів залишається незмінною

Щорічні загальні збори Вієнна Іншуранс Груп (Wiener Versicherung Gruppe), які були відкладені через COVID-19, відбудуться у віртуальній формі 25-го вересня 2020-го року. Запропонована виплата дивідендів у розмірі 1,15 євро за акцію, оголошена 17-го березня 2020-го року, залишається незмінною, незважаючи на непередбачувані події економічного та епідеміологічного характеру у світі. «Ми вважаємо, що наша бізнес діяльність має хороші позиції. У нас були видатні фінансові результати у 2019-у році і ми хочемо поділитися цим успіхом з нашими акціонерами. Вільний обіг акцій ВІГ включає велику частку пенсійних фондів, що забезпечують пенсійні виплати. Ці пенсійні фонди також розраховують на наші дивіденди для виконання своїх зобов’язань перед вкладниками”, - пояснила пані Елізабет Штадлер.

Прогнози

На весь економічний розвиток 2020-го року в усьому світі суттєво впливають наслідки пандемії COVID-19. На цьому етапі залишається неможливим оцінити, як довго економіка буде стикатися з цією винятковою ситуацією, і який вплив матимуть ринки капіталу, зміни процентних ставок та політичні і нормативні заходи на галузь фінансових послуг. Тому, наразі ми утримуємось від надання прогнозів розвитку бізнесу на 2020-й рік.
Вієнна Іншуранс Груп (Wiener Versicherung Gruppe) – провідна страхова група в Австрії та на ринках Центральної та Східній Європи (ЦСЄ). Понад 50 страхових компаній у 30 країнах сформували страхову групу з багаторічною традицією, сильними брендами та довірливими відносинами з клієнтами. Понад 25 000 співробітників Вієнна Іншуранс Груп обслуговують щоденні потреби більше 22 мільйонів клієнтів. Акції ВІГ котируються на Віденській фондовій біржі з 1994-го року та отримали рейтинг A+ зі стабільними прогнозами визнаного міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's. Це найкращий рейтинг всіх компаній ATX, провідного індексу Віденської фондової біржі. Вієнна Іншуранс Груп тісно співпрацює з Erste Group, найбільшим роздрібним банком в Центральній та Східній Європі.

Disclamer (обмеження відповідальності)

Цей прес-реліз містить оціночні заяви, які стосуються майбутніх подій. Ці заяви ґрунтуються на поточних припущеннях та прогнозах, зроблених керівництвом Вієнна Іншуранс Груп. Зміни загальної економічної ситуації, майбутніх ринкових умов, ринків капіталу та інших обставин можуть спричинити фактичні події або результати, що суттєво відрізняються від цих прогнозних заяв. Вієнна Іншуранс Груп не бере на себе зобов’язань оновлювати ці перспективні заяви або змінювати їх, виходячи з майбутнього розвитку подій.

Контакт-центр для дзвінків на території України:
0 800 501 486
цілодобово, безкоштовно
Медичний асистанс для дзвінків на території України:
0 800 212 303
цілодобово, безкоштовно
Контакт-центр для дзвінків з-за кордону:
+38 044 364 20 63
цілодобово, тарифікація згідно з тарифами операторів
Головний офіс
вул. Глибочицька, 44, м. Київ, 04050, Україна
Телефон: +380 44 207 72 72 (багатоканальний)
E-mail: reception@kniazha.ua
Пн-пт: 08:30-17:30, перерва: 13:00-14:00
Центр продажів пн-пт: 08:30-18:00
Сб, нд: - вихідний
×
Надіслати резюме
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
Неверный ввод
×
Надіслати запит
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
Введено невірно
* Обов’язкові поля
Неверный ввод
×
Ми збираємо cookies на цій сторінці, щоб надати вам кращий сервіс.